Świat Rukongardu

Forum PBF o tematyce fantastycznej.

Ogłoszenie

Forum nie jest jeszcze aktywne lecz rejestracja jest otwarta, gdy forum będzie gotowe do testów, napiszę o tym w temacie Ogłoszenia. !UWAGA! To jest gra forumowa (PBF) i dopiero po zarejestrowaniu zobaczymy całe forum! !UWAGA!

#1 2008-08-09 23:45:45

Balid

Władca Rukongardu

Punktów :   

Statystyki

W grze występują statystyki takie jak:
Siła - odpowiada za siłę uderzenia z mieczy, toporów oraz kos, jak również jest wymagana do uniesienia każdej z tych broni.
Zręcznośc - odpowiada za siłę uderzenia z sztyletów, łuków, rapierów, oraz kusz, jak również jest wymagana do uniesienia każdej z tych broni. Dzięki zręczności mamy również większą szansę na unik.
Magia - odpowiada za obrażenia od magii oraz każdy punkt dodany w magię podnosi naszą manę o 3.
Wytrzymałośc - odpowiada za obronę przeciwko atakom z broni białej oraz broni palnej.
Inteligencja - odpowiada za obronę przeciwko magii.

Co każdy poziom dostajemy 5 punktów statystyk do rozdania.

Jak obliczamy obrażenia?
Nasze obrażenia obliczamy następująco:
Obrażenia od broni + siła = nasze obrażenia   Przykład: Sztylet   obrażenia: 5 + mam 5 siły = moje obrażenia to 10 do tego jakaś umiejętność która ma obrażenia 3 to stracę przeciwnikowi 13 punktów życia.
A co jeśli przeciwnik ma punkty dodane w wytrzymałość?
Wtedy obliczamy nasze obrażenia następująco:
Obrażenia przeciwnika - nasza wytrzymałość = obrażenia jakie zada nam przeciwnik    Przykład: 13 - mam 5 wytrzymałości = 8 więc przeciwnik straci mi 8 życia. Uwaga! Jeśli mamy więcej wytrzymałości od obrażeń przeciwnika nie może on nam nic nie tracić! Wtedy przeciwnik traci nam zawsze 1 życia!

Stopka forum

RSS